Garmin och Asus visar vägen tillsammans

2009-02-16 09:33  
Nüvifone M20

GPS-företaget Garvin slår ihop sina påsar med datortillverkaren Asus. Fokus för de gemensamma telefonerna blir just navigationsfunktioner.

Nüvifone G60 och M20 blir de första två telefonerna under varumärket Garmin-Asus. G60 visades upp redan när samarbetet mellan de två företagen presenterades i början på februari. Pressreleaserna om M20 gick ut i förra veckan, inför Mobile World Congress i Barcelona.

M20 är en Windows-telefon med en 2.8 tum stor pekskärm. Stöd för hsdpa har den också.

Men fokus blir på gps-baserade tjänster. På webbplatsen som presenterar telefonen talas bland annat om realtidsinformation om trafikläget, bensinpriser, flygtider och väderprognoser. Dessutom finns möjligheten att enkelt förse sms som skickas med geo-taggar.

G60 är en Linux-telefon med betydligt större skärm, 3.55 tum. Däremot har den lägre upplösning på skärmen. Den är också tyngre, 137 gram jämfört med 99 för M20, och högsta överföringshastighet är 3.6 megabit per sekund.

Pris och lanseringsdatum har Garmin och Asus inte offentliggjort.

Anders Wallerius

Mer om: Mobilmässan Gps

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer