Galaxy Note 9 började brinna i handväska

2018-09-18 13:00  
Samsungs nya lyxmobil Galaxy Note 9 lanserades i början av augusti. Foto: Samsung

Minns ni batteriskandalen med Note 7-mobiler? Nu har Samsung fått en brinnande Galaxy Note 9 på halsen.

Fel i både konstruktion och tillverkning av litiumjon-batterier orsakade flera bränder i Galaxy Note 7-telefoner under hösten 2016.

Skandalen slog hårt mot Samsung, som la mycket pr-pengar åt att försöka övertyga allmänheten att problemen var åtgärdade.

Nya Galaxy Note 9 lanserades för drygt en månad sedan, men hann knappt landa i butikerna innan det inträffade en ny incident som gör minnet av Note 7 levande igen.

I USA har Samsung nyligen stämts av New York-mäklaren efter att hennes Galaxy Note 9-mobil börjat brinna i handväskan.

I en intervju med NyPost berättar Chung att telefonen plötsligt blev ”extremt varm” under en åktur i en hiss 3 september.

Såg tjock rök från handväskan

Chung la då ner telefonen i sin handväska. Efter en stund hörde hon ett tjutande ljud och såg ”tjock rök” stiga upp ur väskan.

Den tjocka röken gjorde det svårt att se inuti hissen, och Diana Chung drabbades av panik. Hon ställde ner handväskan på golvet och försökte tömma ut innehållet, men brände då sina fingrar.

Läs mer: 8 saker som ska lyfta Samsung Galaxy Note 9

Väl nere i lobbyn lyckades hon sparka väskan ur hissen. Där kunde en person plocka upp den med en handduk och lägga det brinnande paketet i ett spann med vatten.

I sin stämningsansökan kräver Diane Chung ersättning från Samsung, samt att Note 9 beläggs med säljförbud.

Samsung säger i en kommentar att företaget undersöker vad som har skett, men hävdar att det rör sig om en isolerad incident, skriver sajten BGR.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt