Från gatan i New Delhi till proffsfotograf i Stockholm

2014-04-07 15:45  

Med en Gopro-kamera monterad på hundens huvud blir perspektiven annorlunda.<br/> – Det blir jättefina bilder, både stillbilder och rörligt, säger fotografen Martin von Krogh.

"Det är officiellt! Tusen hundar ansökte men Pablita blev utvald. Hon ska börja arbeta för Google Maps och ta bilder av Stockholms smalaste gränder där inga bilar kan köra."

Så skrev Martin von Krogh på Instagram, till en bild på favorithunden Pablita med en Gopro-kamera på huvudet.

Google var dock inte informerat, och inlägget på Instagram var på skoj. Vad Ny Teknik vet föredrar sökjätten fortfarande promenerande människor med kamerastativ monterade på ryggsele, för att ta bilder till Streetview där bilar inte tar sig fram.

Men Martin von Krogh ger inte upp.

– Vi får se om det plockas upp. Kanske blir det världens hit, säger han.

– Jag håller på att testa lite fram och tillbaka. Det blir helt andra bilder. Spännande vinklar.

Skakiga bilder? Inte då. Pablita har stadig nosföring.

– Hon är tränad på att hålla huvudet stilla.

Modellkarriären är redan etablerad. På Söder i Stockholm är hon mer känd än fotografen själv, hävdar Martin von Krogh.

– Men inte som fotograf. Inte än.

Pablita har bakgrund som gatuhund i New Delhi Indien.

– Hon bodde utanför min port och jag blev helt förälskad. Jag var ingen hundmänniska överhuvudtaget, men vi fann varandra. Så jag plockade hem henne. En ganska dyr historia. Karantän i sex månader. 52 000 kronor. Men det var det värt. Varenda krona, säger Martin von Krogh.

Och bilden på Instagram var inte publicerad den 1 april. Så på redaktionen undrar vi om han kanske trots allt har ett värdefullt avtal med Google.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt