Foxconn allt större på skärmar

2010-12-29 08:57  

Världens största tillverkare av elektronikprodukter, Foxconn, för samtal med Hitachi om samarbete när det gäller lcd-skärmar.

Taiwanesiska Hon Hai Precision, mer känt som Foxconn, diskuterar en enligt nyhetsbyrån Kyodo med den japanska elektronikjätten Hitachi om att ta över den senares tillverkning av lcd-skärmar.

Hitachi driver sedan flera år tillbaka en verksamhet för att tillverka lcd-skärmar, där man äger 75,1 procent och Canon resten.

Hon Hai skulle få del i Hitachi Displays verksamhet genom att köpa nya aktier i bolaget till ett värde av drygt åtta miljarder kronor.

Genom ett sådant samgående skulle Hon Hai och Hitachi nå lika stora volymer som den ledande tillverkaren i branschen, Sharp.

Hon Hai (Foxconn) tillverkar produkter för ett flertal kända varumärken, exempelvis Apples Iphone och Ipad, samt mobiler för Nokia och Sony Ericsson.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt