Fortsatt storm på Twitter – nyckelpersoner lämnar bolaget

2022-11-11 07:40  
Turbulensen fortsätter på Twitter. Arkivbild. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Flera högt uppsatta chefer på Twitter lämnar företaget, där turbulensen fortsätter efter Elon Musks övertagande.

Två av Twitters högsta säkerhetschefer, Lea Kissner, och Yoel Roth lämnar Twitter, rapporterar flera medier. Det gör också Robin Wheeler, som ledde företagets marknadsförings- och försäljningsgrupp.

Turbulensen fortsätter alltså på plattformen sedan Elon Musk köpte bolaget, och sade upp ledningen och halva företagets personal.

De som klarat sig från massuppsägningarna fick via mejl på onsdagen beskedet att det var slutjobbat med distansarbete och att från och med torsdag behövde alla infinna sig på kontoret.

Läs mer: Elon Musk säljer 19 miljoner Tesla-aktier

Hans fokus på en ny prenumerationstjänst kopplad till den blå verifikationsbocken bredvid användarens konto har mötts av kritik. I ett möte med personalen på torsdagen betonade han vikten av att den blir en succé.

– Utan en betydande prenumerationsinkomst, så är det en stor risk att Twitter inte kommer att överleva den kommande ekonomiska nedgången. Ungefär hälften av vår inkomst behöver komma från prenumerationer, sade Musk.

Med mindre personal har experter varnat för att säkerheten på plattformen kan vara hotad. USA:s myndighet FTC skriver att man följer utvecklingen på Twitter med djup oro".

Mer om: Twitter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt