Första viruset som slår mot alla plattformar

2016-03-08 07:41  
Trojanen som härjar är så allvarlig att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är inkopplad. Foto: TT

TEKNIKSVEPET. Viruset vi alla fruktat är här. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter.

Mac, Linux, Windows... bäva månde alla användare. Det första viruset som attackerar samtliga plattformar har upptäckts. Brasilianska kodare uppges ligga bakom viruset, skriver Softpedia.

 

Kinas försäljning av elbilar gick upp med 223 procent förra året jämfört med året innan, skriver Clean Technica.

 

Dataspel med särskilt anpassad ”hjärn-träning" kan mildra symptomen av MS, multipel skleros, skriver bland andra Mirror och EurekAlert. Forskare vid Radiological Society of North America rapporterar om framstegen.

 

Microsofts mjukvara SQL Server kommer att finnas tillgänglig i Linux nästa år. Det är första gången Microsoft lanserar mjukvaran på en plattform utanför Windows, rapporterar The Verge.

 

Amerikanska ingenjörer har förlorat kontakten med en militär vädersatellit, rapporterar Spacefligthnow. 11 februari gick kontakten med vädersatelliten DMSP F17 förlorad, det är fortfarande oklart om den går att rädda.

 

Föga överraskande har forskare vid St Andrews universitet kommit fram till att människor som sover bra upplevs som smartare än de som får för lite sömn. Hur som helst kan du läsa mer om forskningen (som bland annat slår fast att det är mosigheten i ansiktet som pajar perceptionen av enorm smarthet) hos Independent. Eller själva forskningsrapporten direkt här.

   

Gilla Ny Teknik på Facebook

      

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Mer om: Datavirus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt