Företaget som parkerar din bil

2015-05-15 06:37  

BOULDER. Det är ont om parkeringsplatser i Boulder, Colorado. Därför har företaget Blucar startats, som hämtar bilen vid din arbetsplats och parkerar den.

Via företagets app anger du var du vill att bilen ska hämtas upp. En av Blucars förare möter dig där och kör din bil till en parkering. Via appen anger du sedan när du vill att bilen ska lämnas tillbaka till dig.

Varje parkering kostar tio dollar, ungefär 80 kronor, oavsett hur länge den varar. Företaget erbjuder också sina tjänster till andra bolag och deras anställda för att underlätta pendling till arbetet.

Företaget bildades 2014 och finns redan på flera håll i USA, bland annat Denver och Boulder i Colorado. Tjänsten kallas för on demand-parkering och liknas ibland vid parkeringens Uber.

Jud Valeski, en av grundarna till analysföretaget Gnip, tror att den här tjänsten kan vara en lösning på parkeringsproblemen i Boulder.

- Parkering är ett fascinerande samtalsämne. De anställda bor inte i centrala Boulder och det tar tid att leta efter parkering, säger han till Ny Teknik.

Enligt Blucar beror i genomsnitt 30 procent av alla städers trafikstockningar på de 10-20 minuter som människor ägnar åt att köra runt i jakt på en parkeringsplats.

 

 


Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt