FMV slipper skadeståndet till Sikorsky

2003-03-20 08:43  

Den amerikanska helikoptertillverkaren Sikorsky tycks ha gett upp försöket att få 100 miljoner kronor i skadestånd av Försvarets materielverk, FMV.

Det var i augusti förra året som Sikorsky krävde ett skadestånd på tolv miljoner dollar sedan uppgifter om företagets offert hade läckt ut till främsta konkurrenten NH Industries.

Det var just NH Industries som sedan fick ordern på 18 helikoptrar, värda 5,6 miljarder kronor, till svenska försvaret. Om inte svenskarna betalade skulle man dras inför domstol, hotade Skikorsky.

FMV avvisade kravet två veckor senare.

-Egentligen gick tidsfristen för stämningen ut redan i september förra året, säger FMVs informationsdirektör Kurt Svensson.

Och nu har ytterligare ett halvår gått, utan att vi har hört något. Därför räknar FMV med att Sikorsky har gett upp hoppet om att få ett skadestånd från FMV.

Norbert Andersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt