Flextronics varslar över hela landet

2002-08-07 15:30  
Ronny Nilsson, Europachef

Den internationella kontraktstillverkaren Flextronics, som tagit över tusentals anställda från Telia och Ericsson det senaste året, varslade i dag 527 anställda på fem orter i Sverige.

Med hänvisning till den svaga telekommarknaden gick Flextronics i dag ut med varsel om uppsägning vid fabrikerna i Karlskrona, Linköping, Visby, Västerås och Malmö, rapporterar Sveriges Radios lokalredaktioner.

Värst drabbas Karlskrona där 315 jobb försvinner - en tredjedel av alla anställda. I Linköping varslas 95 anställda, i Visby 70, i Västerås 30 och i Malmö 17 personer.
 
- Det är en fortsatt svag marknad inom telekom. Dessutom måste vi hitta ett nytt arbetssätt. Från att ha fristående enheter på olika orter kommer uppgifterna att utföras på bara ett ställe i framtiden, säger Peter Ekström, tillverkningschef vid Flextronics Sverige.

Det innebär att verksamheterna i Västerås och Visby slås samman samt Malmö och Karlskrona, enligt Sveriges Radios nyhetswebb.

Flextronics tog förra året över Ericssons mobiltelefontillverkning i bland annat Linköping samt köpt flera Teliabolag med många tusen anställda.
 
Ericssons gamla verksamhet i Visby hade uppemot 700 anställda när Flextronics tog över 1999. Nu blir det bara 300 kvar.

Nyligen köpte Flextronics också konsultföretaget Frontecs teknikbolag Blue Labs.
 
När neddragningarna är genomförda räknar Flextronics med att ha cirka 1.700 anställda kvar inom IT och telekom i Sverige.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt