Flextronics lägger ned i Visby

2003-08-28 07:59  

Ericssons drygt 40 år gamla fabrik i Visby på Gotland ska läggas ned. Den nuvarande ägaren Flextronics lämnade i går besked om att man lägger ned all verksamhet på Gotland.

Ericsson etablerade Visbyfabriken redan 1961 och byggde med lokaliseringsbidrag ut den i flera omgångar. Som mest hade Ericsson 1.400 anställa på Gotland.

När Flextronics tog över fabriken 1999 jobbade 950 personer där. I dag är det bara 165 kvar och de fick i går besked om att fabriken ska läggas ned.

Den multinationella kontraktstillverkaren Flextronics tog över flera Ericssonfabriker i slutet av 1990-talet. Det blev avstampet för Flextronics snabba tillväxt i Sverige.

Efter Ericssonaffärerna har Flextronics tagit över telekomrelaterad verksamhet från en mängd storföretag i Sverige - inte minst Telias IT-service.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt