Flextronics lägger ned i Visby

2003-08-28 07:59  

Ericssons drygt 40 år gamla fabrik i Visby på Gotland ska läggas ned. Den nuvarande ägaren Flextronics lämnade i går besked om att man lägger ned all verksamhet på Gotland.

Ericsson etablerade Visbyfabriken redan 1961 och byggde med lokaliseringsbidrag ut den i flera omgångar. Som mest hade Ericsson 1.400 anställa på Gotland.

När Flextronics tog över fabriken 1999 jobbade 950 personer där. I dag är det bara 165 kvar och de fick i går besked om att fabriken ska läggas ned.

Den multinationella kontraktstillverkaren Flextronics tog över flera Ericssonfabriker i slutet av 1990-talet. Det blev avstampet för Flextronics snabba tillväxt i Sverige.

Efter Ericssonaffärerna har Flextronics tagit över telekomrelaterad verksamhet från en mängd storföretag i Sverige - inte minst Telias IT-service.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt