Fler prylar än människor uppkopplade

2014-10-07 07:45  
Flytande cykelbana i London ska freda cyklisterna från bilkrockar. Foto: Thames Deckway

TEKNIKSVEPET. Här får du de senaste tekniknyheterna.

London kan få en flytande cykelbana skriver the Verge. Den grupp ingenjörer och arkitekter som står bakom förslaget anser att det är dags att tänka utanför boxen om cyklisterna ska få plats i trafiken. Genom att bygga en flytande cykelbana på Themsen kan cyklisterna susa fram utan risk att krocka med bilarna. Läs mer i Teknikrevyn!

Sydkoreanska Samsung pressas av konkurrenterna på mobiltelefonmarkanden och varnar nu för att vinsten kommer att falla med 60 procent under det tredje kvartalet i år. Det rapporterar bland annat the Guardian.

Det finns nu fler uppkopplade smarta prylar än människor på jorden rapporterar Cnet som har jämfört statistik över antalet SIM-kort med den mest aktuella siffran över jordens befolkning. Båda ligger nu kring 7,2 miljarder.

Det norska paret May-Britt Moser och Edvard Moser som i går fick Nobelpriset i medicin har forskat tillsammans i 30 år och varit gifta i 28 år. En lång artikel i Nature skriver om parets forskning.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt