Flashback gör dig anonym på nätet

2007-04-17 13:22  
Flashbacks logotype.

- Vi vill att folk ska kunna använda vilka program som helst anonymt på internet. Det säger Jan Axelsson, vd på mediabolaget Flashback Media Group, som i dag startar en ny svensk anonymitetstjänst.

Sedan tidigare finns det flera svenska så kallade anonymitets- eller Darknettjänster på marknaden. Vad de gör är att växla kundens ip-adresser med andra anonyma ip-adresser. Samtidigt får abonnenten en krypterad uppkoppling mellan sin dator och nätet.

- Unikt för oss är att vi gör så att kunderna kan använda alla program som går att använda på internet anonymt, säger Jan Axelsson, som också ger ut webbtidningen Flashback.

Eftersom all nätverkstrafik går via en ny anslutning kan Flashbacks abonnenter exempelvis kan surfa, fildela, chatta, mejla eller ip-ringa anonymt.

Dessutom till marknadens hittills lägsta pris - 45 kronor i månaden.

- Vi har tittat på hur prisekonomin ser ut och bestämt oss för att tjäna lite mindre pengar och lägga oss lite lägre, säger Jan Axelsson.

Flashback Media Group samarbetar tekniskt med flera operatörer och med it-gurun Jonas Birgerssons bolag Labs2 i Lund, som står bakom den likartade anonymitetstjänsten Relakks.

Farhågor har rests över att exempelvis pedofiler kan gömma sig sin brottslighet genom att använda de anonyma trafiktjänsterna.

- Vi tänker följa lagen och lämna ut uppgifter om personer som misstänks för brott som kan ge över två års fängelse. Vi sparar inga data om ip-nummer historiskt. Det enda vi kan lämna till polisen direkt är användarnamn, password och mejladress. Däremot kan vi på polisens begäran avlyssna trafik, säger Jan Axelsson.

Mer om: Darknet Flashback

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt