Flash för Iphone dröjer

2009-02-17 14:24  

Adobe är snart klara med en flash-variant för en mängd olika mobiltelefoner. Men Apples Iphone är inte en av dem.

Ett av de stora problemen med att surfa på nätet från mobiltelefonen är att innehåll i flash-format för det mesta inte fungerar. Det finns mobila webbläsare där visst flashinnehåll fungerar, men inte allt.

I början på nästa år ska det bli ändring. Då räknar Adobe med att Flash 10 ska finnas framme för Windows Mobile, Android, Symbian och Palms nya operativsystem Web OS.

Men stöd för flash i Iphone dröjer alltså:

– Vi skulle vilja leverera på Iphone också, men det är Apple som beslutar om när och hur de stödjer ny teknik, säger Anup Murarka, ansvarig för strategi och partnersamarbeten på Adobe, till Cnet.

I Barcelona presenterade Adobe tillsammans med Nokia en satsning på programutveckling för mobiltelefoner med flash. 10 miljoner dollar placeras i Open Screen Project Fund. Pengarna ska användas som startkapital för företag som vill utveckla mobila program och tjänster.

Anders Thoresson

Mer om: Flash Adobe

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt