Fildelarna går inte säkra <br></br>efter nytt regeringsförslag

2008-03-14 07:30  
Pirat Bay

Domstolarna ska kunna tvinga internetleverantörerna att lämna ut namnen på innahavarna av de ip-adresser som används för illegal nedladdning av film eller musik. Det är den lösningen som regeringspartierna enats om.

I en debattartikel i SvD i dag skriver justitieminister Beatrice Ask och kulturminister Lena Liljeroth att regeringspartierna nu har bestämt sig för hur de ska tackla den infekterade fildelningsfrågan.

”Regeringen ska under våren gå vidare med förslaget om att domstol ska kunna ålägga en internetleverantör att ge rättighetsinnehavaren information om vem som hade en viss ip-adress när den använts för ett intrång på internet”, skriver de båda statsråden.

Samtidigt avvisar man förslaget från den så kallade Renforsutredningen om att internetleverantörerna ska ges rätt och skyldighet att stänga av kunder, vars abonnemang upprepade gånger använts för upphovsrättsintrång.

- En sådan ”ingripande åtgärd” kan få allvarliga följde i ett samhälle som vårt där tillgång till internet är en avgörande välfärdsfråga. Regeringen går därför inte vidare med detta förslag, skriver Ask och Liljeroth.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt