Ficklampan sätter ljuset på tjuven

2015-07-01 09:21  
Ficklampan ser högst ordinär ut, men rymmer teknik så att den kan spåras. Foto: Steve Haider, Infostars

En oansenlig ficklampa utrustad med gps-sändare ger signal om var en stulen resväska eller bil befinner sig.

(Uppdaterad) Österrikiska Infostars säljer en intelligent ficklampa som kan hjälpa till att spåra upp stöldgods. Lampan ser ut som en ordinär ficklampa med lysdioder, men i dess inre finns även en gps-sändare som ger signal om var lampan befinner sig.

Tanken är att lampan läggs i resväskans vanliga packning, eller i bilens verktygslåda. I händelse av stöld skickar lampan ut signaler så att man via sin mobiltelefon kan följa dess rörelser, och den som drabbats av stölden kan visa polisen till platsen där väska eller bil befinner sig.

Lampan är försedd med laddningsbara batterier på 2 Ah, som kan hålla igång sändaren i flera dygn. Lampan laddas via cigarettuttaget i en bil.

- Skulle bilen köras ner i ett underjordsgarage är förbindelsen ändå inte bruten, säger Robert Tarbuk vid Infostars. I lampan finns även ett sim-kort för gsm, vilket gör lampan spårbar.

En inbyggd mikrofon kan också aktiveras via ett kommando från mobiltelefon. På så vis kan man lyssna på röster eller andra ljud i närheten av ficklampan.

Robert Tarbuk påpekar att lampan även lyser starkt och länge när man väljer att använda den som - just ficklampa.

Lampan säljs för ca 120 euro. Till det kommer en månadsavgift på 4,68 euro för sim-kort och sökportal.




Följ Ny Teknik på Facebook!



Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt