FBI skjuter upp rond mot Apple

2016-03-22 08:29  
Foto: Pixabay

Domaren i fallet mellan FBI och Apple skjuter upp tisdagens rättsliga rond.

FBI tror sig kunna komma åt information från San Bernardino-terroristens telefon utan hjälp från Apple.

Det amerikanska justitiedepartementet har uppgett att FBI kanske kan låsa upp telefonen med hjälp av ny teknik som den federala polisen har fått information om från tredje part, men att tester behövs innan den vet om det går.

Apple meddelar att företaget inte har någon information om vilken teknik FBI planerar att testa. Om rättegången inte fortsätter hoppas företaget att myndigheterna delar med sig av information om eventuella svagheter hos telefonen. Om rättegången fortsätter kommer företaget att söka svar på frågan om vilken teknik FBI avser.

Den oväntade utvecklingen väcker frågor om justitiedepartementet backar från sin konfrontation med Apple.

Rättsfallet har pågått i drygt en månad, då en federal domare beordrat Apple att göra det möjligt att låsa upp en telefon som tillhörde den man som tillsammans med sin hustru sköt ihjäl 14 personer i San Bernardino i december.

Apple har vägrat med hänvisning till att det skulle skapa ett prejudikat som skulle göra det omöjligt att skydda kundernas privatliv.

 

Mer om: FBI Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt