FBI-chefen: Kina hackar alla företag

2014-10-08 09:55  

"Det finns två sorters stora företag i USA. De som blivit hackade av kineserna, och de som inte vet att de blivit hackade av kineserna". Det säger FBI-chefen James Comey.

I en intervju i tv-programmet CBS 60 Minutes berättar James Comey, chef för FBI sedan 2013, om sin syn på brottslighet på nätet och andra aktuella säkerhetsfrågor.

Enligt Comey är kinesiska aktörer extremt aggressiva i sina försök att ta sig in i amerikanska datorsystem på jakt efter allt de kan komma över. Men han beskriver dem också som relativt synliga.

– Jag liknar dem lite vid en berusad inbrottstjuv. De sparkar in dörren och välter vasen när de springer ut med din TV. De är produktiva helt enkelt. Deras strategi verkar vara: "Vi ska bara vara överallt hela tiden. Och det finns inget sätt att stoppa oss", säger James Comey i intervjun.

James Comey, född 1960, har en bakgrund som federal åklagare och som biträdande justitieminister under president Bush mellan 2003 och 2005. Han tillträdde som chef för FBI i september 2013.

Mats Lewan

Mer om: Hackare FBI

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt