FBI: Amerikanska valsystemet har hackats

2016-08-30 09:12  
Såväl det nya datorviruset Nyetya som Wannacry utnyttjar ett verktyg kallat Eternal blue, som av experter anses ha utvecklats av USA:s underrättelseorgan NSA. Foto: TT

Någon eller några misstänks att på olaglig väg ha tagit sig in i databaser för väljarregistrering i delstaterna Illinois och Arizona, enligt en källa inom den federala polisen FBI.

FBI undersöker nu om databaser i andra delstater kan ha utsatts för liknande dataintrång, uppger källan, men polismyndighetens talesperson vill inte kommentera uppgifterna.

Databaserna innehåller uppgifter om röstberättigade invånare som registrerat sig för att kunna delta i höstens val, bland annat namn, adress, id-nummer och partitillhörighet.

Demokraterna har utsatts för flera dataintrång under sommaren. Även amerikanska mediebolag har utsatts för attacker. Ryssland har pekats ut som skyldig till intrången, men har nekat till anklagelserna.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Hacker FBI

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt