Facebookvänner orsak till stress

2014-06-09 14:09  

Ju fler vänner man har på Facebook, desto större är risken att råka ut för stress och social utmattning.

Det visar en omfattande studie utförd av informationsspecialister vid universiteten i Bamberg och Frankfurt am Main. 571 Facebookanvändare djupintervjuades om de utmaningar man ställs inför i detta sociala medium.

Vanligt är att vänner på Facebook delar med sig av personlig information som kan vara betungande, exempelvis dödsfall i familjen, och söker tröst hos sina vänner.

Efter att ha fått sådan information tycker många Facebookanvändare att de har en social skyldighet att svara deltagande. Men i takt med att antalet vänner på Facebook blir fler och fler är det till slut svårt att orka med att ge stöd till dem som behöver.

Studien visar att de som tillbringar mycket tid på Facebook till slut drabbas av social utmattning. Och i de flesta fall är ytterst få, om ens några, av Facebookvännerna vänner i verkliga livet.

Studien har publicerats i the European Journal of Information Systems.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL