Facebookchef släppt ur Brasilianskt fängelse

2016-03-03 07:05  
Foto: Pixabay

Facebooks Latinamerikachef har släppts efter att ha tillbringat ett dygn i Brasilianskt fängelse efter kryptokontrovers med myndigheterna.

Diego Dzodan, Facebooks Latinamerikachef, har släppts igen efter att han tidigare gripits av Brasiliansk polis, det meddelar Reuters. Gripandet har samband med att företagets meddelandetjänst Whatsapp inte lämnat ut meddelanden som skickats av personer inblandade i en rättegång kring knarksmuggling i den Brasilianska delstaten Sergipe.

Diego Dzodans frisläppande kom efter att gripandet i går prövats i en högre instans. Konflikten mellan brasilianska myndigheter och Whatsapp har pågått sedan i december förra året då meddelandetjänsten blockerades under två dagar i landet i ett försök från myndigheterna i Sergipe att få ut de aktuella meddelandena.

Precis som med fängslandet av Diego Dzodan hävdes stoppet av en högre instans i det brasilianska rättsväsendet.

Whatsapp och Facebook säger att de inte kan lämna ut meddelandena eftersom de skickas krypterade mellan användarnas telefoner och att nyckeln finns bara hos användarnas mobiler.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL