Facebook stoppar appar på Huaweis mobiltelefoner

2019-06-07 10:20  
Facebook försöker distansera sig från Huawei. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Facebook, Instagram och Whatsapp kommer inte längre vara förinstallerade i Huaweis smarta telefoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Huawei jobbar i kraftig motvind just nu. Det senaste i raden av företag som försöker distansera sig från den kinesiska techjätten är inget mindre än Facebook Inc.

Facebook meddelar att bolaget inte längre kommer tillåta att dess appar Facebook, Whatsapp och Instagram förinstalleras på Huaweis smarta telefoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

De som redan äger en Huawei-smartphone ska inte påverkas av det nya tilltaget. De kommer fortfarande att kunna använda sina Facebook-appar som vanligt och kunna uppdatera dem. Dessutom ska de som köper befintliga Huawei-modeller fortfarande kunna ladda ned Facebooks appar via Google Playstore.

Läs mer: Huawei lovar att lova att inte spionera på USA

Huawei har valt att inte kommentera de nya uppgifterna.

Google har tidigare meddelat att bolaget inte kommer att leverera Android-mjukvara till kommande Huawei-telefoner. För befintliga telefonmodeller ska dock Googles Play och Google Apps fortfarande vara tillgängliga.

Men den som köper en kommande Huawei-modell kommer alltså vare sig få Facebooks appar förinstallerade, eller kunna ladda ned dem på egen hand via Googles tjänster.

Ania Obminska

Mer om: Huawei Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt