Facebook ska strama upp våldsinnehåll efter mord

2017-04-19 09:33 TT  
Mark Zuckerberg Foto: All over press

Efter mordet i Cleveland i USA, som filmades och lades upp på Facebook, säger det sociala nätverkets vd Mark Zuckerberg att företaget ska göra vad det kan för att förhindra liknande tragedier.

Den misstänkte mördaren har hittats död.

– Våra tankar går till familjen och vännerna till offret för skjutningen i Cleveland, säger Facebooks grundare Mark Zuckerberg med anledning av det filmade mordet, enligt Reuters.

– Vi ska fortsätta att göra allt vi kan för att förhindra tragedier som denna från att inträffa.

Amerikanska myndigheter utvidgade i måndags sökområdet i jakten på den misstänkte mördaren som sköt en slumpvis utvald 74-årig man till döds i Cleveland, Ohio. Myndigheterna hade pratat med 37-åringen i telefon efter söndagens dödsskjutning och försökt att övertyga honom att överlämna sig själv, men utan resultat.

Läs mer: Sverige begär mest i Norden från Facebook

På tisdagen hittades mannen död i ett fordon i Erie County i Pennsylvania. Han hade tagit sitt liv genom att skjuta sig själv, sedan poliser i Pennsylvania börjat köra efter honom, rapporterar amerikanska medier.

När polisjakten fortfarande pågick meddelade Facebook att de kommer att göra en översyn av hur man hanterar våldsamma filmer och annat stötande material. Videon som visar mordet låg uppe på världens största sociala nätverk i mer än två timmar under söndagen.

Facebook ska bland annat titta på hur det ska bli lättare för människor att rapportera videoklipp och att påskynda processen med att granska föremål som rapporterats, skriver Justin Osofsky, Facebooks vice vd för global verksamhet och mediepartnerskap, i ett blogginlägg.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt