Facebook låter användare rösta ned kommentarer

2018-02-09 09:57  
Snart kommer möjligheten att göra motsatsen på Facebook – göra tummen ner för att markera en kommentar som dålig av någon anledning. Foto: Kristian Kirk Mailand / Alamy

En liten grupp användare i USA får just nu testa möjligheten. Men det fungerar inte som på Reddit.

Facebook testar just nu möjligheten att låta användare rösta ned publika kommentarer. Under en publik kommentar kan användaren via en ny knapp rösta ned kommentaren och markera den som förolämpande, missvisande eller osaklig. Kommentaren kommer inte längre att synas för den användare som klickat på nedröstningsknappen.

Antalet nedröstningar en kommentar tar emot är inget som kommer att visas offentligt, men Facebook kommer att ha tillgång till den informationen. På så sätt skiljer sig funktionen från tillvägagångssättet på forumet Reddit, där upp- och nedröstning är ett centralt inslag. På Reddit blir kommentarer som fått många nedröstningar mindre synliga.

Facebook är noga med att påpeka att det inte rör sig om motsatsen till deras gillaknapp. ”Vi testar inte en gillar inte-knapp. Vi utforskar en möjlighet för folk att ge oss feedback om kommentarer till publika inlägg. Detta körs med en liten grupp användare i USA”, skriver en representant för Facebook.

Tanken med den nya funktionen är att den sociala mediejätten ska få ytterligare data att använda i arbetet med att moderera innehållet på plattformen.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt