Facebook lanserar AI för att stoppa självmord

2017-11-29 07:13  
Facebooks nya artificiella intelligens ska hitta människor som planerar att begå självmord. Foto: Facebook

Det har varit på gång ett tag – och nu bekräftar Facebook att företaget använder artificiell intelligens för att hitta människor som planerar att begå självmord för att på så vis kunna förhindra det.

Programvaran används dock inte i Sverige eller i resten av EU eftersom den inte är förenlig med unionens regler om integritetsskydd, rapporterar CNN.

Programmet söker igenom statusuppdateringar, kommentarer och livesändningar, och kan enligt Facebook känna igen formuleringar som tyder på att någon har självmordstankar.

”Kommentarer som 'Är du okej?' och 'Kan jag hjälpa till?' kan vara starka indikatorer”, skriver Facebook i en bloggpost.

Det kan även bli så att Facebook larmar efter hjälp om det bedöms vara nödvändigt. Projektet utvärderas för närvarande och funktionen kommer i förlängningen att lanseras i hela världen bortsett från EU.

Mer om: Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt