Få sällskap framför Melodifestivalen

2010-03-09 23:00  
Perfekt kombinaton för lyckad myskväll. Melodifestival med Dolph Lundgren på SVT Play och folkets kommenarer på Twitter rullande på den lilla pekskärmen Imo Pivot Touch. Foto: Jörgen Appelgren

NY TEKNIK TESTAR. Se Dolph Lundgren sjunga och håll samtidigt koll på melodifestivalens Twitterflöde. Det är en av möjligheterna med en liten extraskärm ansluten via usb.

För den som har datorn som sitt viktigaste arbetsredskap finns alltid något program som man gärna vill ha synligt hela tiden - kalendern, mejlen eller kanske Twitter.

Men att bygga ut skärmytan är inte alltid så enkelt. Till en bärbar dator går det ofta att ansluta en extern skärm, men sen är det stopp. Till en stationär finns i många fall bara utgång för en skärm.

Ett välkommet alternativ är därför de små extraskärmarna från amerikanska Mimo Monitors. De är överraskande användbara, trots sitt lilla format på sju tum.

En av stora finesserna är att de ansluts via usb och får strömförsörjning samma väg. Det är till och med möjligt att ansluta tre skärmar samtidigt, även om en sådan lösning kanske skulle kännas lite plottrig att sitta vid.

Färgåtergivning och kontrast håller tillräckligt hög klass för att den modell som Ny Teknik testar, en Imo Pivot Touch, ska vara användbar som extraskärm.

Smart är att skärmbilden kan vridas och att skärmen levereras med ett vridbart stativ. Vissa program gör sig bäst i landskapsläge medan andra trivs bättre i porträttläge.

Däremot är pekfunktionen en besvikelse. Inte för att den fungerar dåligt, men för att den är svår att dra nytta av. Åtminstone vid vanligt skrivbordsarbete. Möjligen kan den som vill ha ett snyggt sätt att styra multimediadatorn i vardagsrummet ha glädje av den.

Skippar man touchfunktionen sjunker priset från 1 500 kronor till strax under tusenlappen. Moms tillkommer vid införsel till Sverige, men frakt ingår.

För samma pris går det att få en betydligt större skärm. Billigast hos prisjakt.nu är en nittontummare för dryga tusenlappen inklusive både moms och frakt.

Men för den som inte har plats för en stor skärm, vill ha en extraskärm till den bärbara datorn på resan, eller gillar enkelheten med usb, är skärmen från Mimo Monitors ett bra köp.

Imo Pivot Touch

* Skärmstorlek: 7 tum.

* Upplösning: 800 x 480 pixlar.

* Kontrast: 400:1.

* Ljusstyrka: 350 cd/m².

* Anslutning: Usb 2.0.

* Operativsystem: Windows och OS X.

* Usb-anslutning.

Bra & dåligt

BRA

* Bra bild.

* Portabelt format.

DÅLIGT

* Liten nytta med touchfunktion.

* Förhållandevis dyr.

* Funkar ej med Linux.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt