EU varnar nätjättar – måste börja följa reglerna

2018-02-15 15:57  

Facebook och framför allt Twitter behöver göra mer för att anpassa sig till EU:s konsumentskyddsregler, varnar EU-kommissionen.

”Vissa företag gör sina plattformar säkrare för användarna, men det är oacceptabelt att det fortfarande inte är klart och att det tar så lång tid”, säger EU:s justitie- och konsumentkommissionär Vera Jourova i ett uttalande.

Medan Google får beröm för sitt agerande anses både Facebook och Twitter endast delvis ha tagit itu med att exempelvis informera användarna om hur innehåll kan tas bort och avtal sägas upp. Dessutom tycker EU-kommissionen att systemen för att anmäla och kräva att olagligt innehåll tas bort inte är tillräckliga.

EU-kommissionen har sedan 2016 tryckt på gentemot nätjättarna för att bland annat se till att användare ska ha rätt att ångra sig om nätinköp och kunna klaga i domstolar i sina hemländer, snarare än i Kalifornien.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt