EU-miljoner till elektronisk penna

2002-06-18 10:49  

Israeliska OTM Technologies har fått 22 miljoner kronor av EU för att utveckla sin elektroniska penna i ett sameuropeiskt projekt. Till sin hjälp har företaget bland annat svenska handstilstolkarna Decuma och elektroniktillverkaren Philips.

OTM Technologies utvecklar en elektronisk penna som kan användas för att mata in text och bilder i mobiltelefoner och datorer.

Till skillnad från svenska Anotos digitala penna använder OTM inget speciellt papper för att registrera pennans rörelse. I stället finns en liten laser i pennans spets som registrera rörelsen över valfritt underlag.

EU-projektet som är döpt till Virtual Input Pen for Data (förkortas Vipdata) löper över två år och har en total budget på 44 miljoner kronor.

Målet är att ta fram och testa hur OTMs pennteknik kan användas tillsammans med både mobiler och fasta terminaler. Förutom OTM, Decuma och Philips medverkar även France Telecom, Schlumbergersema, CRL, Sanoy och Celestica i projektet.

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt