EU-domstolen sågar datalagring

2014-04-08 10:14  

TEKNIKSVEPET.Här kommer de senaste tekniknyheterna på en minut.

En 3d-skrivare för 2000 kronor. Det är målet med projektet "The Micro" som lanserades på crowdfundingsajten Kickstarter på tisdagen och som nådde målet med 50 000 dollar i finansiering på elva minuter. Nu är beloppet uppe i närmare en miljon dollar.

EU-domstolen ogiltigförklarar datalagringsdirektivet, som innebär att operatörer måste spara information mobilsamtal, sms, internetuppkoppling med mera. Enligt domstolen står direktivet i strid med fundamentala rättigheter till personlig integritet och skydd av personliga data. (Pressmeddelande från domstolen här).

Forskare vid tekniska högskolan vid Washington State University har utvecklat en metod som låter datorer lära varandra att spela Pacman, med råd och tips som liknar hur en lärare undervisar en elev.

USA skickar sitt laserbaserade vapen Laser Weapons System, eller LaWS, med tv-spelsliknande kontroller, till Persiska viken. Laserskotten kostar en dollar per styck.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt