Ericssonkonkurrent väntas ge upp 4g

2008-09-18 12:59  
Mike Zafirovski, vd Nortel.

Kanadensiska Nortel väntas avsluta sin egen utveckling av 4g-systemet lte. <br></br> -Bolaget måste fokusera på områden där de kan bli bäst, sa vd Mike Zafirovski, i samband med vinstvarningen

I samband med vinstvarningen konstaterade Nortels vd Mike Zafirovski att han söker efter möjligheter som kan ”lindra riskerna kopplade till företagets 4g-investeringar”.

Under gårdagens telefonkonferens fick han frågan om vad det betyder. Vad ska Nortel ska göra med sin egen 4g-utveckling?

-Framtida konsolidering är nödvändig inom mobilbranschen. Vi undersöker vilka möjligheter som blir bäst för 4g, för Nortel, våra kunder och branschen, svarade han undvikande, enligt nätsajten Unstrung.

På frågan om vilken typ av möjligheter han förutser för den egna 4g-utvecklingen, svarade han med att ge två exempel på vad bolaget tidigare gjort med de europeiska 3g-systemen och wimax.

Nortel samarbetar numera med amerikanska Alvarion för wimax, och sålde sin verksamhet för den euroropeiska 3g-standarden wcdma till franska Alcatel i slutet av 2006.

Systemen för den amerikanska 3g-standarden cdma är kvar hos Nortel, men den verksamheten går fortsatt trögt.

Patrick Donegan, senioranalytiker på nätsajten Heavy Reading, blir inte förvånad om Nortel gör slag i saken och lämnar 4g-satsningen lte.

-Ända sedan Nortel lämnade wcdma-marknaden har det blivit näst intill omöjligt att se hur investeringen i en egen lte-basstation skulle kunna resultera i något annat än stora förluster, säger han till Unstrung.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt