Ericsson vässar näten för appar

2015-02-19 16:56  
Ericssons Hans Vestberg. Foto: TT

Ericsson lanserar en ny tjänst som gör att appar fungerar bättre i mobilnäten. Exempelvis Facebook blir mycket snabbare om näten trimmas på rätt sätt.

Den svenska nätjätten lanserar "App Experience Optimization" under mobilmässan i Barcelona i början av mars. Tester som gjorts på ett mobilnät i Indonesien visar att det går att skruva upp hastigheten i Facebooks appar rejält, både vad gäller tillgång till befintligt material och egna uppladdningar.

Ericsson påpekar i ett pressmeddelande att den här typen av funktioner, alltså hur väl de populäraste apparna fungerar i smarta telefoner, är avgörande för om kunderna stannar hos en operatör eller inte.

På mässan kommer Ericsson också att presentera en helt ny generation basstationer som är utformade för att underlätta övergången till 5G och fullt kompatibla med basstationerna i RBS 6000-familjen som i dag utgör kärnan i Ericssons nät. Det nya systemet består av mindre och mobila stationer speciellt anpassade för stadsmiljöer. Enligt Ericsson är den nya generationen lika kraftfulla som föregångarna, men hälften så stora, energieffektivare och billigare för operatörerna.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt