Ericsson tar 5g till Tokyo

2016-11-09 13:53  
Foto: Ericsson

Nästa år får Tokyo 5g. Åtminstone i Ericssons försökstester.

Under 2017 kommer Ericsson att testköra sin 5g-teknik i centrala Tokyo. Testet kommer att genomföras tillsammans med Japans största mobiloperatör, NTT Docomo, och med stöd av Intel.

NTT Docomo och Ericsson har testat 5g tillsammans i flera år men det här representerar första stora 5g-prövningen i en av världens största städer.

Försöket kommer att genomföras i 28 gigahertz, som ryms i SHF-bandet (super high frequency). 28 GHz är en av de hetaste kandidaterna att bli standard för kommersiell 5g.

Läs mer:

Läs mer: EU: 5g är ett blodomlopp för digitaliseringen

– Vi har redan gjort utomhustester tillsammans med Ericsson och detta är nu en utveckling av våra gemensamma ansträngningar, säger Seizo Onoe, teknisk chef på NTT Docomo.

– Testet representerar en vikig milstolpe under 2017 och banar väg för kommersiella 5g-nätverk. Det är en unik möjlighet att livetesta 5g under de förutsättningar som råder i centrala Tokyo, säger Arun Bansal, chef för affärsområdet nätverksprodukter på Ericsson.

Peter Ottsjö

Mer om: Ericsson 5G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt