Ericsson slutför miljardaffär med tyska Infineon

2002-06-12 10:30  
Kurt Hellström

Ericsson säljer verksamheten Microelectronics till den tyska halvledartillverkaren Infineon. Affären väntas avslutas under sommaren och värdet beräknas till cirka 3,6 miljarder kronor, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

STOCKHOLM (TT). Affären är aktiebaserad och innebär att Ericsson och Infineon ingår ett långsiktigt strategiskt partnerskap, skriver Ericsson.

"Vi ser detta som ett betydande steg i den fortsatta fokuseringen på vår kärnverksamhet", skriver vd Kurt Hellström i en kommentar.

Affären innebär bland annat att hela tillverkningen flyttas till Infineons anläggningar utomlands. De 600 anställda i Kista som jobbar i produktionen kommer att sägas upp.
- Under det år det tar att flytta tillverkningen kommer de att vara anställda av Ericsson, därefter kommer de att sägas upp och verksamheten avvecklas, säger Ericssons presschef Åse Lindskog till TT.

Resterande 700 anställda inom forskning och utveckling övertas av de nya ägarna.
Foto: Scanpix

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt