Ericsson Response på plats i New Orleans

2005-09-20 12:14  
Basstation på väg

Telekomföretaget Ericssons nödhjälpsorganisation Ericsson Response håller just nu på att sätta upp ett tillfälligt mobilnät i den översvämningsdrabbade staden New Orleans. Två containrar och en lastbilstrailer skickades från Sverige förra veckan.

Ett goodwillprojekt, inte ett kommersiellt projekt.
Ericsson Respons har, sedan organisationen sattes upp 1988, ryckt ut till ett 40-tal katastrofområden runt om i världen med sina gsm-containrar och sin teknikerstyrka för att sätta upp mobilnät i katastrofdrabbade områden.

Förra hösten, när orkanerna Ivan och Jeanne drabbade den karibiska övärlden och länder i Syd- och Mellanamerika, var Ericsson Response där - som bilden till höger visar.

Det nya team som ska hjälpa till i New Orleans kommer lägligt fram för att också få ta sig an de problem som väntas i spåren efter det nya ovädret Rita, som är på väg in mot USA:s sydkust.

Teamet leds av Stig Lindström och han har väntat länge på klarsignal från USA att få skicka över sin utrustning med svenska flygvapnets Herculesplan och i samarbete med den svenska räddningstjänsten.

- Vi har stått stand-by i flera dagar men nu är vi på gång. Vi sätter upp ett mobilsystem som klarar 50.000 användare, säger Stig Lindström i ett pressmeddelande från Ericsson.

En av de två gsm-containrarna som nu finns på plats i New Orleans har tidigare varit i aktion i Kabul i Afganistan.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt