Ericsson och Cisco i samarbete värt miljarder

2015-11-09 09:55  
Ericssons vd Hans Vestberg menar att Nokias köp av Alcatel-Lucent är logiskt. Foto: TT

Ericsson och amerikanska Cisco inleder ett partnerskap som för Ericssons del bland annat ska skapa ytterligare försäljning på minst en miljard dollar, cirka 8,7 miljarder kronor.

Samarbetet innebär bland annat att Ericsson kommer att kunna erbjuda snabbare data, snabbare video till smartphones och till fler smartphones, enligt Ericssons vd Hans Vestberg.

– Två världsledare i ett samarbete som kommer att erbjudare effektivare service till nätverken, säger Hans Vestberg till TT.

Samarbetet ska ge mer försäljning för båda företagen, dels i form av nya produkter men också på nya marknader, enligt Vestberg.

Men något närmare samarbete, i form av ett samgående på sikt, är det inte alls frågan om.

– Nej, nej, först av allt, och det är viktigt, det här är ett strategiskt samarbete som det handlar om. Vi har spenderat de senaste 13 månaderna att diskutera det här, säger Hans Vestberg.

Redan under nästa år väntas den utökade försäljningen ge effekt på rörelseresultatet, enligt Ericssonledningen.

Dessutom väntas samarbetet kapa kostnaderna och ge samordningsfördelar på en miljard kronor.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL