Ericsson: Netflix och HBO driver mobiltrafik

2013-06-03 10:07  
Videotrafiken i mobilnäten exploderar, enligt Ericssons nya rapport.

Video utmärker sig på många sätt i Ericssons rapport över mobilvärlden idag och 2018.

Större skärmar, bättre upplösning och snabbare mobilnät. Det gör att videotrafiken väntas fortsätta att växa snabbare än alla andra tjänster i de globala mobilnäten. Det spår Ericsson i sin marknadsrapport som presenterades i dag.

Video är redan det största segmentet inom mobil datatrafiken. Men väntas ändå fortsätta att öka med 60 procent om året till och med 2018.

I Ericssons "Mobility Report" nämns också att användningen av videotjänster som Netflix, HBO och Vimeo har varit överraskande stor på vissa marknader.

Den totala mängden datatrafik i mobilnäten väntas 12-faldigas mellan åren 2012 och 2018.

I den nya rapporten höjer Ericsson sin prognos för antalet 4G-abonnemang. Från 1,6 miljarder till 2 miljarder i slutet av 2018.

I USA väntas 4G stå för över 60 procent av de amerikanska mobilabonnemangen 2018. Det särskiljer marknaden från alla andra. Ericsson tror att andelen 4G-abonnemang i västra Europa är kvar under 40 procent om fem år, med 3G som den helt dominerande standarden.

De smarta mobilerna tillhör storkonsumenterna av datatrafik. Förra året konsumerade varje smart mobil i snitt 450 MB i månaden. 2018 väntas konsumtionen ha ökat till 1 900 MB per månad.

Ericsson uppskattar att det finns ungefär 4,5 miljarder människor i världen som har ett mobilabonnemang. Men antalet abonnemang är fler: 6,4 miljarder, eftersom vissa personer har fler än ett. I slutet av 2018 väntas antalet vara 9,1 miljarder.

Ökningen av antalet abonnemang under första kvartalet i år var 130 miljoner. Kina stod för hela 25 procent av ökningen, medan tillväxten nästan avstannat i västra Europa och USA.

Länk:

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL