Ericsson byter slogan

2005-01-10 15:19  
Kung Carl-Henric I väljer valspråk

"Ericsson – Taking you forward” är den nya slogan som telekomföretaget Ericsson kommer att lansera i februari. Den gamla sloganen ”Make yourself heard” är förlegad eftersom Ericsson inte längre har egen mobiltillverkning.

- Nu säger vi "Ericsson - Taking you forward" för att förklara att vi driver utvecklingen och tror på partnerskap och långa relationer med våra kunder, säger Ericssons informationschef Pia Gideon till tidningen Dagens Media.

Den nya sloganen kommer att presenteras officiellt vid den årliga, stora telekommässan i Cannes nästa månad.

Någon reklamkampanj är inte planerad. Ericssons huvudkanal för extern kommunikation är mässor, men Ericssons nya slogan kommer dock att synas i annonser i utvald affärspress.

- Under de senaste åren har Ericsson förändrats och blivit ett renodlat business-to-business-företag. Ericsson har också fått en ny ledning och därför var det aktuellt att gå igenom vad vi står för, säger Pia Gideon.

Kung Carl-Henric I.
Vad tänker Blandaren göra?
Det ligger nära till hands att dra paralleller till det svenska kungahuset. Nu har Ericsson fått en ny kung i Carl-Henric Svanberg och han har valt ett annat valspråk än företrädaren.

Om teknisttidningen Blandaren lyckas göra satir även av den nya sloganen återstår att se. Blandaren var kvickt ute med en fejkad annons när den gamla sloganen lanserades 1998.

"Ericsson - Make yourself third" skrev Blandaren när Ericsson hade tappat positionen som världens största mobiltillverkare. Och Blandaren fick rätt. Inte långt därefter var Ericsson nere på tredje plats i världsligan.

Nu är den delägda mobiltillverkaren Sony Ericsson på femte-sjätte plats i världsrankingen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt