Ephone fick respit av Solna tingsrätt

2009-04-20 15:36  

Internetleverantören Ephone har fått två dagars respit med sitt svar till Solna tingsrätt om vem som använder sig av ip-adressen 77.53.104.102.

- Det är komplicerat. Ju mer man tittar in i materian, desto mer komplex blir den, säger Bo Wigstrand, vd för internetföretaget Ephone och moderbolaget Perfect Communication.

Det är fem ljudboksförlag som anmält Ephone för Solna tingsrätt och begärt att få ut personuppgifterna för den person som använder sig av den ovan nämnda ip-adressen.

Ljudboksförlagen hävdar att den ip-adressen hör till en server som används för att ladda ned och sprida ljudböcker över internet.

Det är den nya Ipredlagen från den 1 april som ger upphovsrättsinnehavare rätt att själva gå till domstol för att begära ut personuppgifterna.

Men Ephone vill inte lämna ifrån sig kunduppgifter hur som helst.

- Vi måste skydda våra kunders itegritet och rätt till privatliv. Det finns flera frågetecken om den bevisning som lagts fram och den aktuella begäran om informationsföreläggande borde utsättas för en grundlig juridisk prövning, säger Bo Wigstrand.

De fem ljudboksförlagen företräds av advokat Peter Danowski medan Ephone företräds av advokat Peter Helle.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt