En kraschad Iphone vann fototävlingen

2011-11-15 23:00  
”When the Apple is Ripe it Will Fall.” Fotograf: Mikael Kanski. Jurykommentar: Apples framgångsmobil har fått en spricka i skalet. Ett förebud om tuffa tider? Sprickan i skalet ser ut som ett stiliserat äppelträdsblad. En bild som väcker fantasin. Fotografens kommentar: Kul att folk gillade bilden! Jag höll i min trasiga Iphone när jag tipsades om tävlingen, säger Mikael Kanski, läkare och aktiv amatörfotograf, som tar 20 000 bilder om året. Foto: Mikael Kanski

Mikael Kanskis mogna äpple vann Ny Tekniks nya fototävling.

Temat ”Teknikkrasch” lockade många fotograferande läsare. Redaktionen fick in ett stort antal bilder på allt från en kraschad Saab till en förstörd sveptunnelmikroskopspets fotad med ett svepelektronmikroskop. Juryn valde 12 finalistbilder, som har visats på nyteknik.se. Vinnarbilden och två hedersomnämnanden har utsetts genom en omröstning på sajten.

Flest röster fick Mikael Kanski i Malmö. Han valde att tävla med en makrobild på sin Iphone, som kraschade efter ett olyckligt fall på asfalten.

Många gillade också bilden på kugghjulen som gjort sitt, fotad av Pär Josefsson i Borås. Anders Svärdströms foto av den lilla människan ”i väntan på självdestruktion” fick också många röster. Alla finalistbilder går fortfarande att se på nyteknik.se.

Nästa fototävling har temat ”Första prototypen”. Bilderna måste vara inskickade senast den 2 december. Läs mer om reglerna här.

Se alla tävlingsbidrag här:

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt