Elavläsning nästa affär för Ericsson

2006-03-14 12:59  

Ericsson har tagit ett stort kliv in på marknaden för automatisk elavläsning över mobilnätet. Det italienska energibolaget Acea har skrivit ett tioårskontrakt med Ericsson för 1,5 miljoner hushåll i staden Rom.

Elavläsning är en helt ny marknad för Ericsson. Avregleringen av elmarknaden och kraven på regelbunden mätaravläsning har öppnat upp en gigantisk världsmarknad där miljoner elmätare ska skötas, skriver Urban Gillström, chef för Ericsson Enterprise, i ett pressmeddelande.

Aceas kunder i Rom kommer att få en mer exakt debitering av elförbrukning genom systemet med Automatic Meter Reading AMR.

Elmätarna kopplas upp mot mobilnätet genom små gprs-moduler som skickar mätarinformationen vidare till Ericssons servicecentral. Data från de enskilda kundernas elmätare går sedan in Aceas affärssystem för fakturering, nätverkshantering och kundtjänst.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt