Efter Vista kommer nu Windows 7

2008-10-29 12:45  

Microsoft visade på tisdagen upp en tidig version av sitt nya operativsystem Windows 7. I stor utsträckning handlar det om en rad mindre förbättringar av Windows Vista.

Microsofts säger sig ha valt det neutrala namnet Windows 7 för att markera att det inte är frågan om ett lika stort steg som när Vista dök upp som arvtagare till XP.

Nyheterna i Windows 7 är också i stor utsräckning en lång rad mindre förbättringar av Vista.

Det handlar om allt från att systemet ska vara snabbare att starta och stänga av och stöd för så kallad multitouch på pekskärmar, alltså kommandon som görs med flera fingrar, till ett nytt effektivare aktivitetsfält samt en startmeny som anpassar sig efter det program man befinner sig och bland annat visar senast öppnade dokument/webbsidor/spelade låtar beroende på program.

Dessutom finns en rad förbättringar i detaljer som främst berör it-administratörer.

Windows 7 presenterades på Microsofts pågående utvecklarkonferens. En färdig testversion - beta - ska komma tidigt under nästa år.

Mats Lewan

Mer om: Microsoft Windows

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt