E-postskandal drabbar Loopias kunder

2008-08-22 10:04  

Loopia, ett av Sveriges största webbhotell, har de senaste veckorna brottats med allvarliga e-postproblem. Och nu rasar bolagets e-post-kunder.

Loopias driftblogg för de senaste veckorna vittnar om att bolaget har svåra problem med att få e-posttrafiken att fungera som den ska.

E-posten har antingen uteblivit eller varit väldigt långsam och bolaget är nu nedringt av arga kunder.

"Loopia har sedan en tid tillbaka totalt tappat greppet om sina epost-servrar och för närvarande är alla trafik stendöd/obefintlig", skriver en Loopia-kund i ett mejl till Ny Teknik.

”Vi har tekniska problem som påverkar tillgängligheten för våra e-posttjänster”, säger telefonsvararen när Nyteknik.se hamnar som nr 19 i telefonkön till bolaget. Man uppger också att supporten har hög belastning.

Bolaget bytte och uppgraderade i tisdags plattformen för e-postservrarna men fortsatte att ha tekniska problem.

Så sent som vid 20-tiden på torsdagskvällen skriver bolaget att cirka fem procent av kunderna fortfarande upplever problem när de ska logga in till Loopias e-posttjänst. Kom de in var tjänsten dessutom långsammare än vanligt.

Bolaget skriver att man jobbar dag och natt med att lösa problemen. Senast i helgen bedömer man att tillgängligheten ska fungera säkert igen.

Loopia fick 2005 titeln som Sveriges bästa webbhotell av tidningen Internetworld, men mästartiteln har inte hängt med bolaget sedan dess. Samma år köptes bolaget av den norska Mamut-koncernen.

Driftbloggen vittnar om att bolaget redan i maj, juni och juli haft trubbel med e-postservrarna till och från.

Bolaget uppger också att epostsystemet varit ”mycket belastat” sedan årsskiftet.

Nyteknik.se har sökt med inte lyckats att nå ansvariga på Loopia för en kommentar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt