E-post i molnet växer bland företag - Microsoft störst

2016-02-02 08:50  
Foto: Pixabay

Microsoft är både störst och växer snabbast på mejl i molnet, visar två undersökningar.

Molntjänster för att hantera e-post är fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede, men två giganter har tillsammans drygt 13 procent av marknaden. Det är Microsoft 365 och Google Apps for Work, med 8,5 respektive 4,7 procent av företagsanvändarna vardera. Det här visar en undersökning av analysföretaget Gartner, som har gjort en automatiserad genomgång av e-postserveradresser i 40 000 företags domänregister.

För Microsofts del har e-postservern Exchange visat sig vara av betydelse för företagets snabba tillväxt inom molntjänster. Eftersom många av världens största företag använder Microsoft Exchange för sin e-post, ligger det nära till hands att de också väljer Microsoft som leverantör när e-posthanteringen i växande grad förs över till molnbaserade tjänster, skriver Reuters.

Enligt nyhetsbyrån är Microsoft det snabbast växande företaget när det gäller molntjänster, och deras tjänst Azure för företag har mer än fördubblat sin tillväxt, år efter år. Men störst på marknaden för molntjänster är Amazon, och Microsoft kommer först på andraplats, enligt en analys av Goldman Sachs.

 

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL