Dina tevekanaler <br></br>- var som helst

2006-08-23 07:30  

Viasat erbjuder nu sina svenska kunder att titta på tevekanalerna i datorn.Den som har en digitalbox från Viasat kan köpa en ny box som skickar ut tevesignalen via internet till en dator där programvara för tevetittandet är installerad.

Med en ny tjänst från Viasat får företagets abonnenter möjlighet att titta på alla sina tevekanaler via en internetkopplad dator.

Tjänsten heter Viasat Everywhere och är ett samarbete med det amerikanska företaget Slingmedia som lanserat den uppmärksammade Slingbox. En låda som skickar ut videosignalen från olika set-top boxar, videobandare och hårddiskinspelare via internet till en dator.

Man flyttar helt enkelt tevetittandet från det egna vardagsrummet till valfri plats där det finns bredband tillgängligt.- En fotbollsfantast somabonnerar på de allsvenska matcherna från oss och åker iväg på en konferens när en viktig match spelas kommer nog att gilla vår tjänst, säger Bert Willborg som är pressansvarig hos Viasat.

De som har en digitalbox från Viasat med inbyggd hårddiskspelare kan även styra den från datorn. Då kan man lagra sina favoritprogram och filmer i spelaren och alltid ha tillgång till dem från internetdatorn.

En nackdel med datortittandet är att bildkvaliteten inte är lika hög som i teven.

Om någon i hemmet tittar på en viss kanal är det också bara den som just då blir tillgänglig via internet.I dag finns programvaransom krävs enbart för Windows. Men enligt Slingmedia är en Macversion aviserad till hösten.

De Slingboxar som säljs i USA kan kopplas till de flesta set-top-boxar, oavsett fabrikat och vilket företag som distribuerar kanalerna. Slingmedia har inga planer på att erbjuda ett sådant generellt stöd för sin box i Sverige där den kostar omkring 2 700 kronor.

- I dag arbetar vi exklusivt tillsammans med Viasat och är inriktade på att göra deras tjänst framgångsrik, säger Slingmedias informationschef Brian Jaquet i ett brev till Ny Teknik.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt