Det ryktas att Apple ska släppa en gigantisk Iphone X

2018-02-27 08:37  
Som den här, fast större. Det är vad ryktet säger om kommande Iphones. Foto: TT / AP Photo / Ng Han Guan

Källor uppger att Apple kommer att släppa tre nya Iphones i år, och en av dem är en ny version av Iphone X med en skärm på hela 6,5 tum.

Att mobiltelefonerna blivit allt större har nog inte undgått någon, och Apple verkar vara på väg att lansera sin största hittills. Det rapporterar Bloomberg som hänvisar till anonyma källor.

Det är en ny version av flaggskeppet Iphone X som lägger på sig ordentligt, och sägs få en OLED-skärm på hela 6,5 tum. I dag ligger storleken på 5,8 tum.

De flesta analytiker verkar eniga om att Iphone X sålt sämre än förväntat, även om det inte rör sig om några katastrofala siffror. Men ett markant lyft i skärmstorlek skulle kunna locka kunderna.

– Det är en stor grej. När du har en så mätbar uppgradering i skärmstorlek byter folk ut sina telefoner i drivor. Det såg vi när Iphone 6 släpptes och, vi tror att det här bäddar för en liknande tillväxt, säger analytikern Gene Munster på Loup Ventures till Bloomberg.

Den uppförstorade versionen av Iphone X sägs bli ungefär lika stor som en Iphone 8 XL, fast skärmen kan växa med en tum tack vare slopad hemknapp och smalare skärmkanter.

Det ryktas även att den större telefonen ska få plats för dubbla sim-kort, något som blivit populärt på Android-marknaden de senaste åren. Dessutom sägs det att både den större och mindre versionen av Iphone X släpps i guldversion.

Dessutom väntas Apple släppa en uppdaterad version av Iphone X, men en ny vassare processor.

Sist och även minst sägs det att Apple planerar att släppa en ny, snäppet billigare mobil som tar över efter Iphone 8. Den kommer att ha samma heltäckande skärm som Iphone X och stöd för Face ID, fast vara snäppet mindre och använd LCD-skärm istället för OLED vilket får ner produktionskostnaden.

Den ofta träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities har tidigare sagt att han tror att den billigare telefonen kommer att få en skärm på 6,1 tum och ligga i prisspannet 700 till 800 dollar. Det rapporterade The Verge i januari.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt