Det kommer en bananformad Nokia-telefon

2018-02-25 16:39  
Nya Nokia 8110 Foto: Nokia

MWC. Nokia är tillbaka. Och det är också den bananformade telefonen 8110.

Ifjol var det 3310. Under årets MWC var det dags för HMD Global att låta ännu en gammal Nokia-telefon få nytt liv, denna gången av det mer exotiska slaget. Japp, den bananformade Nokia 8110 gör comeback. Passande nog kommer den också i en gul version.

Den har mycket av det vi gillade med gamla mobiltelefoner, nämligen 17 dagars batteritid och spelet Snake. Men 8110:an i 2018 års tappning är också bestyckad med nymodigheter som Google Assistant.

Tack vare sin aparta design, och det faktum att den medverkade i Matrix-filmerna, blev den gamla 8110:an något av en kultklassiker. Nya Nokia 8110 släpps i maj och kommer att kosta runt 800 kronor.

Under sin presskonferens på Mobile World Congress i Barcelona visade Nokia också upp en uppdaterad version av sin flaggskeppsmodell, kallad Nokia 8 Sirocco. Den har bland annat ett lyxigt hölje i glas och rostfritt stål.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt