Designkunnande från Nike ska hjälpa Dell

2008-11-04 11:07  

Hos Nike var Ed Boyd med om att låta kunderna designa sina egna skor. Nästa år sätter han samma valmöjligheter i händerna på dem som köper en bärbar dator från Dell.

Sedan ett drygt år är Ed Boyd ansvarig för designen av Dells konsumentprodukter. Den 11 november kommer tre bärbara datorer som är resultatet av hans arbete.

För ett prispåslag på 75 dollar kommer kunderna få en dator med skal formgivet av någon av tre olika konstnärer.

Med det stora steget kommer efter nyår, när det blir upp till köparna själva att formge sin dator. På samma sätt som Nike i dag låter kunder sätta sin personliga prägel på sina joggingskor kommer Dell-köpare att få använda ett urval av färger, mönster och ytskikt för att verkligen göra datorn till sin.

– Idén med att bygga datorer allt eftersom kunderna beställer, tar vi på det här sättet till nästa nivå,säger Ed Boyd till Business Week.

För tidningen erkänner han också att han först var skeptisk till att lämna jobbet som Global Creative Director på Nike för ett jobb i datorindustrin.

– Jag trodde inte att det kunde vara särskilt coolt, men tog jobbet när jag fick veta att designavdelningen ska fungera som en startup för nya konsumentprodukter.

Anders Thoresson

Mer om: Design Dell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt