Den sanna historien bakom bajs-emojin

2014-11-20 13:28  
En älskad liten bajshög.

Många har undrat. Hur kommer det sig att det finns en bajs-emoji bland de hysteriskt populära mobilfigurerna?<br/> Här är svaret.

Ni läsare som tycker att artiklar som innehåller

en här den här

 

Emojis historia börjar i Japan 1999 då landets tre stora teleoperatörer (KDDI AU, SoftBank och NTT-DoCoMo) skapade de första versionerna av de små grafikfigurerna. Men systemet var svajigt. Figurerna fungerade bara att skicka via en speciell mejlplattform som bara fungerade på mobiltelefoner. Eftersom teleoperatörerna inte var koordinerade utan tolkade tecknen olika så drevs de stackars japanerna nära på till vansinne eftersom när de skickade en


 

Så pågick det, i frustration och tandagnisslande, till 2007 då Google klev in och startade ett samarbete med en av teleoperatörerna, KDDI AU. Nätjätten ville bli mer närvarande i Japan och Asien och beslutade sig för att adoptera emoji-systemet till Gmail. Och lovade också att lösa problemet med tecken som blev fel när de skickades.

Projektet med att integrera emojis i Gmail blev ett större projekt än väntat. Mycket på grund av en liten bajshög.

De japanska emojisarna var väldigt kulturellt förankrade i samhället och att direkt föra över dem till det amerikanska samhället var svårare än beräknat. Figuren

– Jag trodde det var ett skämt att de ville ta bort bajsemojin först av alla. Det är som att ha alla bokstäver i hela alfabetet men sedan slumpmässigt ta bort några, säger Darren Lewis, mjukvaruingenjör på Google, enligt fastcompany.com.

En bajsfigur ansågs nämligen för stötande att ha i mejlen.

– Det var många purister som kände att emojis invarderade mejlens renhet. Vi slogs hårt för bajsemojin, säger Darick Tong, mjukvaruingenjör på Google och ansvarig för amerikanernas emojiprojekt, till fastcompany.com.

– Jag tog lite extern hjälp. Jag gick till Gmails produktutvecklare som hanterar allt runt Gmail och fick honom att hålla med om att det var den mest användbara emojin, säger Takeshi Kishimoto, Googles dåvarande produktutvecklare, till fastcompany.com.

Man använde också statistik över vilka emojis som var de mest populära som argument. Och ”Poop-emoji” låg bland de absolut mest använda.

Googleteamet fick som de ville. När Googles första emojis debuterade i oktober 2008 fanns den lilla avföringshögen med. En månad senare tog Apple in dem och 2010 blev emoji officiellt godkända av Unicode Consortium som ett riktigt språk i branschen. 2014 stödjer alla mobiler och desktop-system emoji, inklusive Facebook och Twitter.
Följ Ny Teknik på Facebook!

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt