Delseger för Samsung i patentkrig

2011-11-30 09:13  

Samsung vann en delseger i det omfattande patentkriget mot Apple sedan en domstol upphävde säljförbudet mot pekdatorn Galaxy 10.1.

Säljförbudet har gällt sedan oktober och skulle fortsätta gälla till dess att en domstol utrett om Samsung använder 13 patenterade tekniska lösningar som Apple har patent på.

Samsung överklagade beslutet, och en enig federal domstol slog på onsdagen fast att säljförbudet gör det omöjligt för Samsung att agera på den australiensiska marknaden efter pekdatorn hinner bli för gammal och ointressant innan en dom kan falla i ärendet, rapporterar Wall Street Journal.

Apple har fram till fredag på sig att överklaga dagens beslut i högre instans. Fram till dess gäller fortfarande det tidigare säljförbudet, sedan kan Samsung börja sälja Galaxy 10.1.

Även i Tyskland råder sedan några månader säljförbud för Galaxy 10.1. Samsung har kontrat med att ta fram en alternativ pekdator kallad Galaxy 10.1 N, som den koreanska tillverkaren anser ska gå fri från patentstridigheter. Men Apple låter sig inte blidkas och begär nu att pekdatorn Galaxy ska beläggas med försäljningsförbud i EUs alla 27 stater.

Håkan Abrahamson

Mer om: Ipad Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt