Dejtingsajt matchar data med algoritmer

2014-09-03 10:22  
Foto: Colourbox

Det amerikanska företaget Algorithmia har startat en dejtingtjänst med annorlunda inriktning. Siktet är inställt på att para ihop företags datamängder med lämpliga algoritmer som kan vaska fram nyttig information.

– Algoritmer löser ett problem. Så när du har en samling algoritmer, har du i princip en samling av problemlösare, säger medgrundaren Diego Oppenheimer till Technology Review.

Många användbara algoritmer utvecklas av forskare och publiceras i vetenskapliga artiklar.

– Problemet är mycket få hittar dem och nästan ingen använder dem, säger Oren Etzioni, vd för Allen Institute for Artificial Intelligence, och en tidig investerare i bolaget.

De första algoritmerna på sajten kan bland annat hämta information ur text och hitta bästa vägen i spel eller kartor. Ett tidigt exempel på hur sajten använts är för att hitta information i text i recept för att kategorisera dem.

Upphovsmännen till algoritmerna kan välja mellan att erbjuda dem gratis eller att ta betalt.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt