Dejtingsajt matchar data med algoritmer

2014-09-03 10:22  
Foto: Colourbox

Det amerikanska företaget Algorithmia har startat en dejtingtjänst med annorlunda inriktning. Siktet är inställt på att para ihop företags datamängder med lämpliga algoritmer som kan vaska fram nyttig information.

– Algoritmer löser ett problem. Så när du har en samling algoritmer, har du i princip en samling av problemlösare, säger medgrundaren Diego Oppenheimer till Technology Review.

Många användbara algoritmer utvecklas av forskare och publiceras i vetenskapliga artiklar.

– Problemet är mycket få hittar dem och nästan ingen använder dem, säger Oren Etzioni, vd för Allen Institute for Artificial Intelligence, och en tidig investerare i bolaget.

De första algoritmerna på sajten kan bland annat hämta information ur text och hitta bästa vägen i spel eller kartor. Ett tidigt exempel på hur sajten använts är för att hitta information i text i recept för att kategorisera dem.

Upphovsmännen till algoritmerna kan välja mellan att erbjuda dem gratis eller att ta betalt.

Mats Lewan

Mer om: Algoritm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt