De skapar ett wikipedia för bra idéer

2011-10-25 23:00  

Entreprenörerna Emelie Askfelt och Ola Möller vill skapa nästa generations plattform för idéutveckling. De har döpt projektet och den kommande sajten till Project of How.

Med bakgrund från Hyper Islands digitala processinriktade utbildning fokuserar de inte på vad – utan på hur – vi skapar. De arbetar i det ­gemensamma bolaget Idea Society.

I det kommande researcharbetet ska de dokumentera metoder. Sajten ska bli en levande verktygslåda.

– Vi vill vara en katalysator. Vi vill kunna tillgängliggöra kunskap och erfarenheter som i?dag är inlåsta i nätverk, säger Ola Möller.

De ska dokumentera hur innovatörer, tekniker, företagare och konstnärer gör.

De hoppas få med förebilder som uppfinnaren Håkan Lans, filmaren Roy Andersson, artisten Robyn, Spotifygrundaren Daniel Ek och videokonstären Annika Larsson.

– Jag tror att det för många oavsett ålder kan vara en mänsklig drivkraft att dela med sig av sin erfarenhet, säger Emelie Askfelt.

De ska genomföra videointervjuer som läggs ut på internet. Projektet drivs tillsammans med Robin Günther, Karolina Brantås och Johan Dettmar. 

Innehållet blir på engelska för maximal spridning. Och allt material kommer att vara gratis.

I fas ett, vars början kommer att synas på sajten om ett halvår, sätter de inriktningen. Därefter ska de via crowdsourcing bli en öppnare kanal.

Mer än halva finanseringen är nu i hamn med 300 000 kronor i stöd från Innovativ kultur.

Emelie Askfelt och Ola Möller bygg er sajten Project of How.

Olle Blomkvist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt